Suomeksi

Vaasan Miekkailijat ry (VaMi) järjestää historiallisen miekkailun harjoituksia Vaasassa, ja harjoittelee Vaasan ampujien tiloissa, Palosaaren Fabriikissa rakennuksessa F2. Kartta kuvineen löydät "Contact us" sivulta.

Tavoitteenamme on edistää vanhojen eurooppalaisten kamppailutaitojen opettelua ja harjoittelua, joka perustuu historiallisiin manuaaleihin joihin aikakauden mestarit ovat kirjanneet ylös tekniikoita teksteinä ja kuvina. HEMA (Historical European Martial Arts) harjoitellaan kamppailulajina, joka ei sisällä suoranaisesti muita populaareja tapoja lähestyä keskiajan tai renessanssin kulttuuria, kuten historian elävöittäminen (re-enactment), live roolipelaaminen (LARP) tai teatterimiekkailu.

Seuran pääaseet ovat pitkämiekka (Longsword) ja tikari (Daga). Lisäksi harjoitellaan myös yhden käden miekkaa & kupurakilpi (Sword & Buckler) sekä aseetonta taistelua (Abrazare). Treenaamme säännöllisesti sekä saksalaisen Liechtenauerin että Fiore Dei Liberin italialaisen koulukunnan pitkämiekka-oppeja.

Schedule-sivulta näet treeniaikamme, peruutukset ja muutokset sekä alkeiskurssien aikataulut. Alkeiskursseja pidetään normaalisti Helmi-Huhtikuussa sekä Syys-Lokakuussa. Katsomaan saa tulla milloin vaan. Historiallinen miekkailu sopii kaikenikäisille.

No comments: